„Buon pranzo!” – A szegényekkel ebédelt tegnap Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2018. november 19., hétfő | 15:54

November 18-án, vasárnap a szegények világnapja alkalmából a Szentatya mintegy 1500 rászorulót látott vendégül ebédre a Vatikánban.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A szegények világnapján Ferenc pápa a Szent Péter-bazilikában mutatott be szentmisét, amelyen mintegy hatezer nélkülöző ember, valamint sok karitatív szervezet munkatársa és önkéntese vett részt.

A Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén Ferenc pápa arra hívta a hívőket, hogy hallják meg a rászorulók hangját: „A szegények kiáltása minden nappal erősödik, mégis minden nappal kevésbé hallatszik. Napról napra erősebb az a kiáltás, mégis napról napra kevésbé hallatszik, mert elnyomja a kevés gazdag lármája, akik egyre kevesebben vannak és egyre gazdagabbak.”

A szentmise után az Úrangyala imádság következett, majd Ferenc pápa az ünnepélyesen feldíszített VI. Pál teremben ült asztalhoz a szegényekkel. Mintegy ezerötszáz rászorulót láttak vendégül a közös ebéden, amelyet az egyik római luxusszálloda (Rome Cavalieri-Hilton) és szociális alapítványok ajánlottak fel.


A pápa köszönetet mondott azoknak, akik lehetővé tették ezt a különleges ebédet, és azoknak, akik felszolgálnak – hetven önkéntes a római plébániákról –, majd az Úr áldását kérte minden jelenlévőre, és jó étvágyat kívánt. A pompeji Miasszonyunk-kegyhely ifjúsági zenekara szórakoztatta a vendégeket, akiket többek között lasagnéval, csirkefalatokkal, burgonyapürével és tiramisuval leptek meg. A kezdeményezésben részt vett számos római egyházközség, és más olasz plébániákon is ebéddel várták a nélkülöző embereket.

Forrás és fotó: Vatican News ENG

Magyar Kurír
(tzs)

Kapcsolódó fotógaléria