„Egy csónakban evezünk” – Családos kenutúrát szerveztek a Túr folyón

Kishírek – 2017. július 31., hétfő | 13:38

Július 23-án, vasárnap ért véget a „Görög Menta” ház és a Nyíregyházi Egyházmegye családreferense által szervezett házasságerősítő kenutúra. Ahogy címe is jelezte, a tábor célja a családi kapcsolatok erősítése volt.

Egy ilyen, nem szokványos élethelyzet lehetőséget teremt arra, hogy megéljük kapcsolati működésünket, és hogy reflektáljunk arra – írta beszámolójában Tóth András atya.

A sátras, nomád tábor három napja során az Öreg-Túron eveztek a részt vevő házaspárok és gyermekeik. A kisebbek szüleik csónakjában bízhatták magukat a kormányozó-evező apákra és anyákra; a kamaszok azonban kipróbálhatták magukat a néha ingatag kenukban, mely a kanyargós Túron sokszor kihívás elé állította őket. Olykor vitás helyzetek alakultak ki az párok között az evezés és kormányzás összhangja miatt, és toleranciára, együttműködésre volt szükség a konfliktusok megoldására, hogy a hajó célba érjen – derült ki az esti megbeszéléseken.

Szép mondatok hangzottak el arról, hogyan találták meg a helyes együttműködést. „Először kiabáltam a férjemmel, hogy rosszul kormányoz, ... aztán rájöttem, hogy jól irányít, de néhány másodpercre szükség van a vízen való forduláshoz. Időben kell szólnom, és türelmesebbnek kell lennem. A végén már egészen jól együttműködtünk.”

Vasárnap Kölcsén a helyi görögkatolikusokkal együtt ünnepelték a Szent Liturgiát. A szertartást Tóth András atya végezte.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria