„Egytál” – Adományozzunk ebédet a rászorulóknak a nagyböjtben is!

Megszentelt élet – 2019. március 14., csütörtök | 11:10

2019 nagyböjtjében folytatódik a Ferences Alapítvány „Egytál” adománygyűjtése, melynek köszönhetően szegényeket, hajléktalanokat, nehéz sorsú családokat szeretnének megajándékozni ünnepi ebéddel és baráti beszélgetésekkel. A programot az alapítvány honlapján keresztül is támogathatják.

Nagyböjt nem csak a lemondások, áldozatvállalások és a bűnbánat időszaka. Egyházunk mindezek mellett az alamizsnálkodás, vagyis a szegények megsegítésének fontosságát is e napok középpontjába emeli. Ekkor számos lehetőség kínálkozik mindazok számára, akik valamilyen jó cselekedettel is szeretnék kiegészíteni a húsvéti ünnepre való lelki készületet.

A Ferences Alapítvány tavaly indított „Egytál – meleg étel rászorulóknak” adománygyűjtése 2019 nagyböjtjében is folytatódik. A program keretein belül nehéz helyzetben élő családokat, időseket és gyermekeket, munkanélkülieket és hajléktalanokat szeretnének megajándékozni egy-egy tál húsvéti ebéddel.

Tevékenységük középpontjában a közös étkezések mellett a szegényekkel való találkozás áll: ezen alkalmakon ferences testvérek is jelen vannak, hogy nyitott szívvel meghallgassák a rászorulók – sok esetben anyagi problémákból fakadó – lelki gondjait, és ezáltal Krisztus szeretetének gazdagságát közvetíthessék a nélkülözők felé. A kezdeményezéshez más egyházmegyék, vidéki, kisebb plébániák, ferences harmadrendi nővérek, valamint a kárpátaljai misszióban élő testvérek is csatlakoznak.

Az adománygyűjtés keretein belül ezerforintos „ebédjegyeket” vásárolhatunk. Egy ebédjegy megvásárlásából egy rászoruló részesül ünnepi étkeztetésben. Az „Egytál – meleg étel rászorulóknak” program lehetőség, hogy akár kis összegű felajánlással is megmutassuk: ott állunk a nehéz sorsú embertársaink mellett.

Az adományozás lehetőségeiről a Ferences Alapítvány oldalán tájékozódhatnak.

Adventi gyűjtése során az alapítvány közel ezer nélkülöző karácsonyi vacsorájához járult hozzá különböző helyszíneken, más-más módon. Bíznak benne, hogy e nagyböjti felajánlások által a húsvéti ünnepen még több nehéz sorsú embernek szerezhetnek örömet. „...amit e legkisebb testvéreim közül eggyel is tettetek, velem tettétek” (Mt 25,40).

Forrás: Ferences Alapítvány/Ferences Sajtóközpont

Illusztráció: Brückner Dénes, Varga Attila Gellért

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria