„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A közösség

Ferenc pápa – 2017. november 11., szombat | 19:02

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A huszonegyedik részt olvashatják.

Jézus annyira szerette a családját, hogy valami egészen hasonlót szeretett volna létrehozni, amikor maga köré gyűjtötte első tanítványait. Ezért megalapította az Egyházat, azt a lelki családot, amelyben testvérként szeretjük egymást. És amikor ötven évvel ezelőtt a világ püspökei összegyűltek Rómában azért, hogy közösen elmélkedjenek a keresztény közösségről, akkor azt írták le, hogy a család pontosan olyan, mint egy kis egyház.

Igazán szerencsések vagyunk! A pápa ugyanis arra tanít bennünket, hogy két otthonunk is van, ahol együtt élünk és megtapasztaljuk az Úr jelenlétét. Ez a két otthon a család és a plébánia. Ferenc pápa azt szeretné, ha a család és a plébánia kapui is nyitva állnának, hogy mindenkit befogadjanak és senki se legyen kizárva a testvériség csodájából.

Az evangéliumokban Jézus gyülekezetének családformája van. Ez egy vendégfogadó család, nem egy zárt, másokat kirekesztő társaság.

Igen, az Úr, ha kezébe helyezzük magunkat, csodákat művel velünk. Bizony Isten csodái nap mint nap ott vannak életünkben, ha az Úr jelen van a családban.

A gyermekkatekézis Ferenc pápa 2015. szeptember 9-án elmondott katekézise alapján íródott, amely a hagyományos szerdai általános kihallgatás keretében hangzott el a Szent Péter téren.

Fordítás: Móger-Rassay Virág/Magyar Katolikus Családegyesület

Forrás és illusztráció: Pontificium Consilium pro Familia (A Család Pápai Tanácsa)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria