„Hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk”

Külhoni – 2015. január 29., csütörtök | 13:03

A Pécskai Humanitas Egyesület és a Hit és Fény nemzetközi lelkiségi mozgalom pécskai Hajnalcsillag csoportja január 25-én megkezdte ez évi tevékenységét – tájékoztat a NyugatiJelen.com.

Terveik szerint idén több szabadtéri közösségi programot szerveznek a sérült gyermekek számára. Az egyesület fontosnak tartja a társadalom felé való nyitottságot, ezzel is elősegítve a gyermekek, fiatalok elfogadtatását, integrálását, értékeik bemutatását.

Hajas Erzsébet csoportfelelős, miután köszöntötte az egybegyűlteket, megosztotta az e havi Útravaló üzenetét: januárban a keresztény egységért imádkozunk, emlékezve a megpróbáltatások idejére és arra, hogy egységesnek kell lennünk. A Hit és Fény Chartája nagyon tisztán fogalmaz e témában: „A Hit és Fény szerint a gyenge, fogyatékos személyek a közösség forrásává tudnak válni minden egyes egyházban és a különböző egyházak, nemzetek között is” (Charta 1.5).


Ők, a legkisebbek és leggyengébbek azok, akiket Isten kiválasztott arra, hogy összezavarják a bölcseket és erőseket. Ennek minden egyes közösségünkben jelnek kell lennie az emberek számára, egy erőn és haszonelven alapuló társadalomban. A fogyatékkal élő személyek talán nem hatékonyak vagy eredményesek a társadalom értékrendjének tükrében; de a szépség és gyengédség területén példát mutatnak, és ez az emberi lét lényege (Charta II., 2).

Ezután, hogy életre keltsék Isten igéjét, szülők és gyermekek megjelenítették a „hogy egyek legyenek, ahogy mi egyek vagyunk” igehelyet János evangéliumából (Jn 17,20–26).


A kézműves-foglalkozás sem maradhatott el, Mos Andrea Tímea vezetésével. A program szeretetvendégséggel zárult, melyen a szülők és a nagyszülők megoszthatták örömeiket, bánataikat.

A tartós, gyógyíthatatlan beteg gondozása az egész családra rendkívüli testi, lelki, anyagi terhet ró. Gyermekeink betegségének ténye a legalapvetőbb emberi reményt veszi el tőlünk, hiszen ettől kezdve, bármennyi áldozatot is hozunk érte, el kell fogadnunk, hogy sohasem lesz egészséges. Ennek következtében a sikereink, az örömeink sem olyanok lesznek, mint amit szántunk nekik. Sajnos, nem ritka, hogy felbomlik a család, és az egész feladat az édesanyára hárul, aki sokszor egyedül vívja a csatát.

A Pécskai Humanitas Egyesület a napközi otthon létrehozásával kívánja támogatni az érintett családokat.

A Hajnalcsillag közösségi tevékenységek hatékonyságának előmozdítására keresnek egy gitárost, aki élő zenével segíthetné zeneterápiás foglalkozásokat.

Fotó: NyugatiJelen.com

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria