Mindnyájan testvérek – Ferenc pápa október 3-án Assisiben írja alá új enciklikáját

Ferenc pápa – 2020. szeptember 5., szombat | 13:47

Szeptember 5-én Matteo Bruni, a Szentszék Sajtóirodájának igazgatója közölte, hogy október 3-án, szombaton délután Ferenc pápa Assisibe utazik, hogy aláírja a testvériségről és társadalmi barátságról szóló új, Mindnyájan testvérek (Fratelli tutti) kezdetű enciklikáját.

A hitről szóló Lumen fidei enciklika és a közös otthon gondozásáról szóló Laudato si’ enciklika után ez lesz Ferenc pápa harmadik enciklikája. A Laudato si’ körlevélhez hasonlóan ez a Mindnyájan testvérek (Fratelli tutti) kezdetű enciklika is Assisi Szent Ferenc alakjához kötődik – címét Szent Ferenc Intelmeinek egyik sora ihlette: „Figyeljünk, mindnyájan testvérek, a jó pásztorra, aki juhai megmentéséért a kereszt gyötrelmét vállalta” (Intelmek, VI,1).

A Pápai Ház prefektúrája arról tájékoztatott, hogy a Szentatya 15 órakor érkezik meg a ferences konventbe, ahol misét mutat be Szent Ferenc sírjánál, a mise végén pedig aláírja az enciklikát.

Az egészségügyi helyzetre való tekintettel a Szentatya azt kérte, hogy a látogatás zártkörű legyen, hívők részvétele nélkül történjen.

A mise után a Szentatya visszatér majd a Vatikánba.

Szerző: Tőzsér Endre SP

Fotó: Vatican Insider; Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria