Iskolakápolnát áldott meg Mohácson Udvardy György püspök

Hazai – 2016. október 26., szerda | 14:32

Október 24-én Udvardy György pécsi megyéspüspök megáldotta a mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda kápolnáját. A kápolna védőszentje a magyar ifjúság patrónusa, Szent Imre lett.


KÉPGALÉRIA – Klikk a képre!

Az ünnepségen a helyi katolikus intézmények vezetői, képviselői és hitoktatói mellett a város képviseletében jelen volt Cserdi Áron és Kovácsné Bodor Erika alpolgármester, a történelmi egyházak részéről pedig Wébel Zsolt református lelkész. A szertartás elején a Mohácsi Katolikus Nevelési Központ főigazgatója, Kalász Miklós köszöntötte Udvardy György megyéspüspököt.

A püspök az iskola minden tanulóját, nevelőjét és a szülőket is a gyakori imádságra, elmélyedésre, elcsendesedésre hívta.

A kápolna az a hely, ahová betérhetnek a gyerekek a nap folyamán rövid imádságra, a szülők egy-egy fohász erejéig erőt meríthetnek a dolgos hétköznapokban, a tanárok, nevelők Isten kezébe helyezhetik munkájukat és fáradozásaikat. A rendszeres szentmisék, egyéb liturgikus alkalmak bevezetik az iskola tanulóit a hit titkainak megértésébe, a liturgiában használatos tárgyak, eszközök, énekek elsajátítása révén sajátjuknak érzik majd az egyház cselekedeteit – fogalmazott Udvardy György, majd a gyerekekhez fordulva hozzátette: „A kápolna ékessége ti magatok vagytok.”

A főpásztor homíliájában Szent Imre életéből az imádságban és a kormányzás elsajátításában megmutatkozó erényeit emelte ki. A szertartás végén Bognár Attila András mohácsi plébános, az intézmény püspöki biztosa mondott köszönetet.

A mohácsi Park Utcai Katolikus Általános Iskola és Óvoda kápolnáját körülbelül egy éve kezdték kialakítani a püspöki biztos kérésére az egykori próbateremből. Ehhez anyagi és tárgyi segítséget kapott az intézmény a Pécsi Egyházmegyétől és a várostól is.

Forrás: Pécsi Egyházmegye

Fotó: Loósz Róbert

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria