„Kincses szigetek” a hittanos évzárón – KÉPRIPORT

Hazai – 2017. június 28., szerda | 10:55

A Miskolci Egyházmegye hittanosai játékos feladatokon keresztül gyűjtötték a kincseket a sajópálfalai évzárón június 19-én, és közösen adtak hálát az elmúlt tanévért.


KÉPGALÉRIA ― klikk a képre!

Ebben az évben is megrendezték a hagyományos sajópálfalai hittanos évzárót, melynek megszervezésében kulcsszerepet játszottak Marincsák László, Janka Gábor, Papp Zoltán és Kiss Attila parókusok, valamint a sajópálfalai egyházközség.

Idén az ifjúsági iroda vezetője, Salai Szabolcs diakónus és segítői, Debreceni Zoltán és Varga Csaba tisztelendők szervezték meg a „kincses sziget” játékot. A nap mottója a Máté-evangéliumból ismert idézet volt: „Ahol a kincsed, ott a szíved is” (Mt 6,21).


A napot Szent Liturgiával kezdték, hogy hálát adjanak az év során kapott kegyelmekért. A szentbeszédet Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök mondta, aki kiemelte az istenkapcsolat áldozatos jellegét; minden ideérkező hozott valamilyen jelképes áldozatot. Az Istennel való találkozás biblikus helye nagyon sokszor a hegy, a magaslat. Ahogyan felmegyünk a sajópálfalai templomdombra, az oltár előtt állva, majd a baldachinra feltekintve az Isten felé tud emelkedni a keresztény ember szíve és lelke. 

A gyerekek délután vágtak neki a szigetek felkutatásának. Három helyszínen, szigeten zajlott a játék (Sínai Sport Sziget, Athoszi Lelki Sziget, Népi Játékok Szigete), ahol különböző sportos, bibliai, ügyességi, illetve hittanos tudást igénylő feladatok vártak a kincsvadászokra.

Minden szigeten megadott mennyiségű kincset kellett összegyűjteni ahhoz, hogy a következő szigetre továbbjuthasson a csapat. Minden csapat kapott egy kincsgyűjtő ládikát. Ebben az esztendőben az első helyezett a miskolc-görömbölyi, a második a komlóskai, míg a harmadik a helyszínen táborozó ruszin gyerekek csapata lett.

Minden résztvevő végigjárta a három szigetet, majd a filagória árnyékában az utolsó állomás várta a gyerekeket, ahol a sajópálfalai Szűzanya kegyképét rakhatták ki, majd vihették haza a csapatok emlékbe. A jubileumi évhez méltóan harminc egyházközségből gyűlt össze a több mint 300 gyerek az év játékos lezárására.

A sajópálfalai kegykép könnyezésének 300. évfordulója alkalmából meghirdetett rajzpályázat díjazottjainak listáját ITT találják.

Forrás: Miskolci Egyházmegye

Fotó: Jármi Zoltán

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria