„A magyar szentek hozzád jönnek!” – Basa Katalin grafikus kiállítása Sátoraljaújhelyen

Kishírek – 2017. március 27., hétfő | 15:15

„A magyar szentek hozzád jönnek!” címmel nyílt kiállítás Basa Katalin grafikus alkotásaiból a sátoraljaújhelyi V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola Tagintézményében március 21-én.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Basa Katalin először az Accipe-Tradere gondozásában, 1994-ben megjelent kétkötetes Moha bácsi meséit illusztrálta. 2008-ban lett az Új Ember által kiadott Adoremus Junior egyik grafikusa; a gyerekeknek szóló magazin ma Élő Kenyér címmel jelenik meg a zalalövői plébánia kiadásában. Önálló füzeteit az Ecclesia jelenteti meg.

A kiállítás anyagát a Magyar szentek élete című imafüzet két kötetének rajzai alkotják. Ötvenegy képen összesen százhárom magyar, illetve magyar kötődésű szentet és boldogot ábrázolt.


Basa Katalin a megnyitóünnepségen szólt a gyerekekhez, és méltatta szentjeinket, majd Szabó Attila káplán megáldotta a kiállítás képeit.

A kiállítás az iskola (Sátoraljaújhely, József Attila utca 1.) folyosóján kapott helyet, ahol a tanév végéig tekinthetik meg az érdeklődők.

 
Forrás: Egri Főegyházmegye

Fotó: V. István Katolikus Szakgimnázium és Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda Árpád-házi Szent Margit Általános Iskola Tagintézménye Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria