Miért hallgat a világ, miközben keresztényeket mészárolnak le a Közel-Keleten és Afrikában?

Nézőpont – 2014. augusztus 23., szombat | 11:04

Az iraki keresztényekkel való szolidaritásának adott hangot a zsidó világkongresszus (WJC) elnöke, Ronald S. Lauder is, aki augusztus 20-án a kongresszus honlapján tette közzé felhívását: „Ki áll ki a keresztények mellett?” címmel.

Arra kér minden jóakaratú embert, hogy egyesült erővel állítsák meg ezt a gyűlöletes erőszakhullámot. Emlékeztet: „a zsidó nép túlságosan jól tudja, mi történhet, ha a világ csöndben marad”.

Ronald Lauder írásában, amelyet augusztus 20-án először a New York Times tett közzé, felteszi a kérdést: „Miért van csöndben a világ, miközben keresztényeket mészárolnak le a Közel-Keleten és Afrikában?”

A zsidó vezető utal többek között arra, hogy júniusban Budapesten, keresztények ezrei előtt tartott beszédében ünnepélyesen megígérte: nem marad csöndben, az Európában növekvő antiszemitizmus fenyegetésével szemben, és ugyanúgy nem marad közömbös a közel-keleti keresztények szenvedésével szemben sem.

A zsidó világkongresszus elnöke rámutatott a zsidók és keresztények közötti szoros kapcsolatra. A két vallás hívei ugyanazt a Bibliát olvassák, osztoznak az alapvető erkölcsi és etikai értékekben. Most a szenvedésben is osztoznak: keresztények halnak meg hitük miatt, mert védtelenek, és a világ közömbösen nézi szenvedésüket szemben.

„Nem vagyunk tehetetlenek. Úgy írom ezt a felhívást, mint a világ legerősebb katonai hatalmának állampolgára. Úgy írom ezt a felhívást, mint zsidó vezető, aki törődik keresztény testvéreivel” – fogalmaz Ronald S. Lauder.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria