„Ne féljetek!” – Nagyböjti rekollekció a miskolctapolcai görögkatolikus kollégiumban

Hazai – 2016. március 12., szombat | 12:49

Március 8-án a Görögkatolikus Egyetemi és Főiskolai Kollégium és a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium hallgatói nagyböjti rekollekción vehettek részt az intézmény kápolnájában Miskolctapolcán, melyet Orosz Atanáz püspök tartott.

A nagyböjti rekollekciót Orosz Atanáz, a Miskolci Egyházmegye püspöke tartotta meg. A tervezett vecsernye előtt a főpásztor elmesélte a fiataloknak a sebastei negyven vértanú („Negyven szentek”) történetét, hiszen rájuk emlékeztek aznap. Történetük csodás példája az Istenbe vetett bizalomnak, hiszen a negyven vértanú félelem nélkül lépett a jeges tó felszínére, hitükért boldogan vállalták a fagyhalált. A püspök arra biztatta a hallgatókat, hogy ne féljenek, hiszen az Úr mindig velünk van, még akkor is, amikor mi magunk távolodunk el tőle.

Orosz Atanáz szavai után Montvai Zsolt, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet munkatársa, pártfogó felügyelő intézett pár szót a hallgatókhoz. Gondolataival visszautalt a hétfőn aláírásra került együttműködési megállapodásra, amely a Büntetés-végrehajtási Intézet és a Görögkatolikus Cigány Szakkollégium között jött létre, és melynek célja, hogy gyakornoki lehetőséget adjon a szakkollégistáknak, és segítse az Intézet munkáját azzal, hogy az elítéltek pozitív példákkal találkozhatnak a diákok személyében és életútjuk történetében.

A vecsernye meghitt hangulatban telt el, befejeztével Makkai László, a kollégium igazgatója megköszönte Orosz Atanáz és Montvai Zsolt megtisztelő jelenlétét, valamint kifejezte háláját a több mint ötven hallgatónak és munkatársnak, akik részt vettek a rekollekción, végezetül Isten áldását kérte mindannyiuk számára a nagyböjt hátralévő részére.

A program az EFOP-3.4.1-15-2015-00010 azonosítószámú projekt keretében valósult meg.

Forrás és fotó: Miskolci Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria