22 millióan követik a pápa Twitter-üzeneteit a latin-amerikai út után

Ferenc pápa – 2015. július 18., szombat | 21:10

A latin-amerikai apostoli látogatás hatása érződik a pápa Twitter-fiókjának népszerűségén. A látogatást követően a 9 nyelven működő Twitter-cím követőinek száma meghaladta a 22 milliót. Mindez 42 nappal azután, hogy elérte a 20 milliót – írja a Vatikáni Rádió.


Világszinten nagy hatást gyakorolt a közösségi hálóra a pápa három latin-amerikai országban tett látogatása. Kommentárok, viták, megosztások lepték el a hálót, amelyeket tovább bővített a pápai beszédek közzététele és népszerűsítése, valamint a különböző információs szervek illetve a Szentatya programjain a hívek milliói között jelenlevők által posztolt képek.

Július 5. és 13. között, Ferenc pápa apostoli útja idején az új követők száma átlagosan 24 óra alatt 20-29 ezerrel nőtt az út mindegyik napján Spanyol nyelven követik a legtöbben a pápai Twitter-címet, összesen 9,3 millióan. Ezt követi az angol 6,5 millióval, majd az olasz közel 3 millióval.

Az Osservatore Romano vatikáni napilap Twitter-címének követői is jelentős emelkedtek az út során, jelenleg 45 ezren vannak.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria