24 óra az Úrért – Ferenc pápa nyitja meg a nagyböjti imanapot a Vatikánban

Ferenc pápa – 2015. március 13., péntek | 17:20

Az Új Evangelizáció Pápai Tanácsa 24 órás imakezdeményezést hirdetett, amelyet a tavalyihoz hasonlóan a nagyböjt negyedik vasárnapját megelőző két napon tartanak, amikor az Atyaisten irgalmasságát ünnepeljük – nyilatkozta Rino Fisichella érsek, a dikasztérium elnöke. A Vatikáni Rádió híradása.


Az idei elmélkedés témája: „Isten irgalomban gazdag”. Ez valójában a kezdeményezés értelme: Isten irgalmát ünnepelni – fogalmazott Fisichella érsek.

A célkitűzés az, hogy mindenkinek alkalmat adjanak a megszokott időn és módon túl az Atyához való visszatérésre, de elsősorban azok számára, akiket feszélyez a templomba lépés gondolata. Ezzel lehetőséget biztosítanak, hogy keressék Isten irgalmas ölelését. A templomok rendkívüli nyitva tartással, 24 órán keresztül várják az embereket március 13-án, péntek délutántól kezdve március 14-én, szombat estig. Ezalatt bűnbánati szertartásokat tartanak, gyónási lehetőséget biztosítva, illetve időt szentelnek az Eucharisztiára nevelésnek is.

A római egyházmegyében március 13-án délután 5 órakor kezdődik az imanap a Szent Péter-bazilikában a bűnbánati szertartással, amelyet Ferenc pápa vezet. Este 8 órától Róma városközpontjának egyes templomaiban szentségimádást tartanak, és gyónási lehetőséget biztosítanak az éjszaka egy részében vagy egész éjjel. Ezek között van a Navona téri Szent Ágnes-templom, a trasteverei Szűz Mária-templom, a Torre Argentina téri Szent Ferenc-templom és a Szent Lőrinc-templom. Fisichella érsek március 14-én, szombaton 5 órakor vesperást vezet a Santo Spirito in Sassia templomban. Több nyelven lelkipásztori segédkönyvet is kiadtak az alkalomra.

További információk: Novaevangelizatio.va

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Novaevangelizatio.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria