525 éve mutatták be az első szentmisét Amerika földjén

Kitekintő – 2019. január 9., szerda | 14:31

Dominika szigetén mutatták be 1494. január 6-án az első szentmisét Amerikában. Az évfordulóról a Dominikai Köztársaságban található Puerto Plata Las Américas kegyhelyen ünnepi szentmisével emlékeztek meg, melyet Gregorio Rosa Chávez bíboros, Ferenc pápa rendkívüli követe mutatott be.

A szentmisére hívek ezrei érkeztek a szigetország egyházmegyéiből, hogy megemlékezzenek az évfordulóról. Julio César Corniel Amaro, Puerto Plata püspöke köszöntőbeszéddel fogadta a résztvevőket, akik a Dominikai Köztársaságban, az Újvilág evangelizálásának bölcsőjében ünnepeltek együtt.

A Szentatya küldötte, Gregorio Rosa Chávez bíboros Ferenc pápa nevében üdvözölte a híveket, majd arra buzdította őket, hogy mindig tartsák életben a katolikus hitet, hirdessék bátran és éljék meg szeretettel az evangéliumot és annak értékeit.

A szertartás keretében lezárták az országban meghirdetett Eucharisztia-évet, valamint megnyitották a nemzeti pasztorációs terv második szakaszát. A helyi egyház ezáltal is hozzájárul egy olyan társadalom megteremtéséhez, amely megerősíti a hitet és a keresztény értékeket.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria