A bánsági Karánsebesen rendezték meg a Kolping mozgalom romániai országos találkozóját

Külhoni – 2018. november 21., szerda | 15:44

A karánsebesi (Krassó-Szörény megye, Bánság) Kolping-központban november 16. és 18. között tartották meg a romániai országos Kolping-találkozót.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A péntek délutánt és estét a Kolping családok képviselői, a lelkivezetők, az egyesületek elnökei és tagjai kötetlen beszélgetéssel töltötték az újratalálkozás örömében.

Szombat reggel a program a helyi templomban szentmisével kezdődött, amelyet Pál József Csaba temesvári megyéspüspök mutatott be; koncelebrált Gödri István, a Kolping mozgalom romániai országos lelkivezetője; Groza Dániel, a mozgalom bánáti lelkivezetője, kisjenei plébános. Jelen volt még Radulescu George, a Kolping mozgalom bánáti görögkatolikus lelkivezetője, illetve a szentandrási görögkatolikus lelkész is.


A találkozó résztvevői a Bánságból, Moldvából, Gyulafehérvárról, Nagyváradról, Fogarasról, Szatmárnémetiből és Brassóból, valamint a határon túlról is érkeztek; Észak-Bánságból, Szerbiából. Pál József Csaba, a Temesvári Egyházmegye főpásztora volt a rendezvény fő vendége, aki Toman Zoltán temesvár-belvárosi segédlelkésszel, a helyi egyházi bíróság titkárával együtt érkezett.

A szentmisét követően a résztvevők megbeszélték az elmúlt évi programokat, a vezetők bemutatták a Romániai Kolping Szövetség arculatát, valamint a Kolping-önkéntességet, illetve elismerésben is részesítették az önkéntes munkát végzőket. Délután három csoportban zajlottak a megbeszélések: a fiatalok, a magyarul és a románul beszélő tagok szekciójában. Később közösen összegezték élményeiket.

Forrás: Váncsa Csaba/Romkat.ro

Fotó: Petőfi Sándor, Temesvár Millenniumi Kolping Család

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria