A Báthory-iskola bővítésére készülnek Nyírbátorban

Hazai – 2017. szeptember 21., csütörtök | 10:30

Új épületrész – kilenc tantermes oktatási épület, „C” típusú tornaterem, főzőkonyha és ebédlő – ünnepélyes alapkőletételére került sor szeptember 15-én a nyírbátori Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnáziumban.

Az alapkőletételen részt vett Palánki Ferenc, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye megyéspüspöke; az Emberi Erőforrások Minisztériumának képviseletében Soltész Miklós, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár; Fülöp Attila, az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár; Simon Miklós, a térség választott országgyűlési képviselője; Máté Antal, Nyírbátor város polgármestere.

A beruházás Magyarország Kormányának és az intézmény fenntartójának, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyének a támogatásával valósul meg. Az épületegység beruházásának bekerülési értéke 1 milliárd 282 millió forint.

A Báthory István Katolikus Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium 3220 négyzetméteres épületrésszel, tantermekkel és tornateremmel bővül, a már meglévő épületszárny átalakításával; 950 négyzetméteren készül a főzőkonyha és az ebédlő – összesen 4170 négyzetméteres területet érint a beruházás.

A terveket Balázs Tibor Pro Architectúra díjas építész készítette. A kivitelezési munkálatokat a Nyír-Komplett Kft. végzi. Az épületegyüttes műszaki átadásának tervezett határideje 2018 áprilisának vége – derül ki Rácz Tiborné intézményvezető beszámolójából.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria