A belga Logia kulturális egyesület tagjait fogadta Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2018. május 14., hétfő | 17:10

A belgiumi Logia kulturális egyesület tagjait fogadta május 12-én Ferenc pápa. Hozzájuk intézett beszédében alapvető célkitűzéseikre emlékeztette őket, s kiemelte: az igazi hit magában foglalja a világ átalakításának mély vágyát és az értékek közvetítését.

Ez a program ma különösen is fontos egy olyan elvilágiasodott társadalomban, mely a vallást az ember magánügyének kiáltja ki. Éppen ezért kap különleges jelentőséget a társulat küldetése, mely a közszférában és a média adta lehetőségeken keresztül tanúsítja Krisztus követésének hiteles gyakorlatát. Bátran vállaljanak szerepet a nyílt társadalmi vitákban, és mutassák fel, hogy az evangélium emberségre tanít Jézus iskolájában, aki nem ítélkezik mások felett, hanem tisztelettel van társai iránt, és értük fáradozik.

Ferenc pápa arra is felhívta a társaság figyelmét, hogy kezdeményezéseik révén tegyenek tanúságot az Egyház szándékáról, mely javaslataival az emberi személy méltóságát és a közjót kívánja szolgálni. Mindebben támaszkodjanak a keresztény hagyományra és az Egyház társadalmi tanítására, jól tudva, hogy a Jézus Krisztusban való hit nem bezárkózást jelent, hanem mindenkinek szóló adományt. A pápa buzgó lelki életre, imádságra, a szentségekhez való járulásra buzdította a társulat tagjait. Arra szólította őket, hogy szokásos havi találkozójukon keresztül fejlesszék a testvériség kapcsolatait, a találkozás kultúráját, és végül azt ajánlotta, hogy Isten kegyelmének ösztönzésére fogadják az Úr életszentségre szóló felhívását.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria