A betegek kenete: Lelki útravaló szenvedés idején – Keresztény Tanösvény (30. rész)

Nézőpont – 2020. április 6., hétfő | 16:13

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2020-as Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat harmincadik része A betegek kenete: Lelki útravaló szenvedés idején címmel április 5-én jelent meg.

„A Keresztény Tanösvény zarándokai elérkeztek a harmincadik állomáshoz – írta Csaba testvér. – Ezen a héten a betegek szentségével ismerkedünk. Mindannyian a halál völgyében járunk, fontos, hogy e (...) szentséggel mindannyian megismerkedjünk, barátkozzunk meg a gondolattal, hogy előbb-utóbb mi is, a jó halálra alázattal felkészülve, Isten Országába térünk!”

A Szentírást olvasva látjuk, hogy Jézus nagyon sok betegen segített, és tanítványait is arra biztatta, vigasztalják a szomorúakat, gyógyítsák a betegeket. Isten jelenléte mindannyiunkat képes gyógyítani.

A betegek szentsége gazdagabbá, erősebbé, bátrabbá teszi az embert; nem kell tőle félni, akár többször is fel lehet venni. Ajándéknak, lehetőségnek kell tekinteni – biztat Böjte Csaba a videóban.

Forrás és videó: Magnificat.ro

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria