A Boldog Apor Vilmos-rajzpályázat eredményhirdetése

Hazai – 2017. június 23., péntek | 11:32

Június 16-án tartották a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ Szent László Látogatóközpontja által Boldog Apor Vilmos vértanú püspök tiszteletére meghirdetett, általános iskolás diákok számára kiírt rajzpályázat eredményhirdetését.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A díjakat Veres András megyéspüspök adta át a győri püspökvárban, Apor Vilmos vértanúságának helyszínén.

Cseh Sándor, a Győr Egyházmegyei Vagyonkezelő Központ igazgatója elmondta, a felhívásra 148 pályamunka érkezett. A zsűri elnöke, Borbély Károly festőművész, művészetterapeuta az alkotásokat értékelve a művészetet az imádság egyik formájának nevezte. Hangsúlyozta, a végeredménynél fontosabb az élmény, amelyet a gyermekek megélnek alkotás közben.

Veres András megköszönte a diákoknak és a felkészítő tanároknak, hogy részt vettek a pályázaton, majd felidézte, hogy húsz éve, 1997. november 9-én avatták boldoggá Rómában, a Szent Péter téren Apor Vilmos püspököt.

A boldoggá avatás sokak számára elégtételt jelentett a kommunista diktatúra idején átélt félelem, fenyegetettség és üldözés miatt. A gyermekek napjainkban már félelem nélkül, szabadon beszélhetnek, alkothatnak Apor Vilmos püspök életéről és vértanúságáról. Az áldozatok nélkül nem lehet végigélni az életet, ez azonban nem félelmet keltő. Az képes áldozatra, aki szeret. A szeretet legnemesebb cselekedete az, hogy áldozatot vállalunk azokért, akiket szeretünk – hangsúlyozta Veres András.

Az eseményen közreműködött Balogh Eszter énekművész.

A rajzpályázat eredményei ITT megtekinthetők.

Forrás és fotó: Győri egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria