Pedagógiai konferenciát tartottak Makón a Boldogasszony Iskolanővérek

Megszentelt élet – 2016. november 24., csütörtök | 9:55

A november 11–12-én tartott konferenciának a Boldogasszony Iskolanővérek által vezetett makói Szent István Egyházi Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium (SZIGNUM) adott otthont. „A küldetéses ember iskolája” címmel megrendezett szakmai napokon közel 350 pedagógus vett részt.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A november 11-i megnyitó szentmisét Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyéspüspök celebrálta a makói Szent István király-plébániatemplomban. A liturgia végén Makó polgármestere, Farkas Éva Erzsébet köszöntötte a jelenlévőket: a budapesti Patrona Hungariae Katolikus Iskolaközpont, a debreceni Svetits Katolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium, a nagybecskereki Szathmáry Karolina Kollégium és a szovátai énekes misszió, valamint a vendéglátó SZIGNUM pedagógusait, munkatársait.


Később a makói iskola tornatermében Hári M. Ildikó nővér humoros, játékosan megmozgató, reflexióra hívó bevezetőjével a résztvevők felvették a kapcsolatot egymással. Lobmayer M. Judit tartományfőnöknő és Tornay M. Petra nővér előadásával a résztvevők áttekintették a Boldogasszony Iskolanővérek által fenntartott iskolák munkatársképzésének irányvonalait, eddigi állomásait. Ezt követően Gyarmathy Éva klinikai szakpszichológus A belső hajtóerő – belülről vezérelt ember címmel az eriksoni személyiségfejlődési modellen alapuló előadást tartott.

November 12-én Pál Ferenc tartott előadást a Hagymaházban A tapasztalati tanulás folyamata és a hit megerősödése címmel. Ezt követően a Boldogasszony Iskolanővérek Pedagógiai Alapképzésének (BIPA) hallgatói a képzésről tartottak tájékoztatót. A szerzetesi iskolák pedagógusai számára készült, szakmai anyagokat tartalmazó Lányokat nevelünk – Fiúkat nevelünk című kiadvány bemutatója után a délutáni műhelyek a Boldogasszony Iskolanővérek vezetésével zajlottak. A záró szentmisét Pálfai Zoltán celebrálta a Szent István király-plébániatemplomban. A résztvevők a szentmisét követően az evangéliumi megtalált kincset szimbolizáló kövekből egy képet raktak ki. Ezzel a gesztussal Isten országának közös építését fejezték ki.

Forrás és fotó: Iskolanővérek.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria