A családcsoportok jelentőségéről beszélgettek a Kanter Károly Felnőttképzési Intézetben

Hazai – 2016. május 22., vasárnap | 19:03

A családcsoportok jelentőségéről szóló alkalmat szervezett a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet 2016. május 20-án; a rendezvény több mint ötven résztvevőjének Erdő Péter bíboros tartott előadást.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az alkalmat Füzes Ádám igazgató nyitotta meg az intézet bemutatásával, majd Erdő Péter bíboros beszélt a megjelenteknek a püspöki szinóduson a családdal kapcsolatban felmerült témákról. Többek között szóba került a családközösségek küldetése, mely során elsőként került említésre a hit együtt tanulmányozásának fontossága. Kiemelésre került a családközösség támogató ereje az élet nehézségei és gondjai területén, és nem utolsó sorban a missziós feladat az érdeklődő, nem hívő házaspárok körében. Az előadás után kérdésekre, közös párbeszéd kialakulására volt lehetőség, ahol alapvetően a családcsoportok sokszínűsége volt a fő motívum. Ennek kapcsán a főpásztor arra buzdította a megjelenteket, hogy tegyenek a családközösségeikért, és ragadják meg a helyi lehetőségeket.

Blanckenstein Miklós pasztorális helynök és a főegyházmegye családreferense, Bittsánszky Jánosné Sári is beszélt a családcsoportok kapcsán. Bemutatásra került a családreferatúra hat alkalmas Gyűrűs könyv képzése, ami családcsoportok vezetőinek, illetve leendő vezetőinek szól, valamint a „Szakíts, ha mersz – a hétköznapokkal! Hétfordulós élményprogram házaspároknak”. Előbbi negyedik alkalommal került idén megrendezésre, melynek eredményeként körülbelül ötven plébániáról voltak már résztvevők, utóbbira minden várakozást felülmúlva négyszázhúsz házaspár jelentkezett be, hogy hetente e-mail formájában kapjon párban megoldandó feladatot a házasság ápolásához.

A résztvevőkben felmerült az igény további találkozásra, amelyet a Családreferatúra és a Kanter Károly Felnőttképzési Intézet közösen igyekszik a jövőben megszervezni.

Forrás és fotó: Vető Zsuzsanna/KKFI

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria