A Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye ünnepi hétvégéje Máriapócson

Hazai – 2017. július 27., csütörtök | 17:26

A július 29–30-i hétvégén Máriapócson ünneplik a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúját, valamint a COR-hétvége mozgalom húszéves jubileumát az egyházmegyében.

Húszéves a COR-hétvége mozgalom a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegyében. Az elmúlt két évtizedben közel kilencszáz, 18 és 26 év közötti fiatal vett részt COR-hétvégeken. 

A jubileumi ünnepségen, július 29-én, szombaton este 7 órától Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutat be ünnepi szentmisét Máriapócson, a kegytemplomban; majd kiscsoportos beszélgetéseket, táncházat, 11 órától pedig szentségimádást tartanak a résztvevők számára.

Hagyományosan július utolsó vasárnapján – idén 30-án – tartják a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye búcsúját, melyre több ezer zarándokot várnak, ezúttal Máriapócsra.

Évről évre többen indulnak el gyalogosan vagy kerékpárral a környező településekről – idén Újfehértóról, Napkorról, Nagykállóból, Mátészalkáról, Debrecenből és Nyíregyházáról is érkeznek gyalogos és kerékpáros zarándokok. A már szombaton megérkezők bekapcsolódnak a COR-hétvége jubileumi eseményeibe.

Vasárnap Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök fél 11-kor mutatja be az ünnepi szentmisét a jelen lévő papokkal. Délután 2 órakor ünnepélyes litániával zárul a zarándoklat.

A máriapócsi római katolikus templomban a zarándoklat alatt (vasárnap fél 9-től fél 2-ig) folyamatos szentségimádás lesz.

Forrás: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Fotó: Máriapócskegyhely.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria