A Fatimai Szűzanya szobra a pozsonyi magyar családok között vándorol

Külhoni – 2017. október 20., péntek | 13:25

Újabb kezdeményezés indul a pozsonyi magyarok körében: otthonukba fogadhatják a Szűzanya vándorszobrát, amelyet vasárnaponként ad tovább az egyik család a másiknak. A kísérőfüzetben javaslatot találnak a napi közös imaszándékra is.


A vándorszoborral együtt imafüzet is kerül a családokhoz, ennek bevezetőjében Molnár Tamás, a közösség lelkipásztora így ír: „Útjára indítottuk pozsonyi magyar katolikus közösségünkben a Fatimai Szűzanya vándorszobrát. Tesszük ezt a portugáliai Mária-jelenések centenáriumának évében. Hasonlóképpen, mint az irgalmasság rendkívüli szentévében az irgalmas Jézust ábrázoló kép hétről hétre más családba, otthonba érkezett és kínált alkalmat a különös odafigyelésre a közösségért és annak egyes imaszándékaiért felajánlott imára…, most is szeretnénk, ha e vándorszobor minden héten másnál, másoknál találna szívélyes fogadtatásra, otthonra. Múlt évben Isten irgalmáról, az irgalmasság gyakorlásáról elmélkedhettünk, idén a helyes Mária-tiszteletben szeretnénk jobban elmélyülni.

Kerüljön e szobor méltó helyre a családi otthonban. Legyen az egész hét folyamán a figyelem középpontjában. Esetleg virágot, gyertyát is helyezhetnek elé. Találjanak mindennap időt a közelében időzni. Imádkozzanak együtt is a Szűzanya szobra körül összegyűlve. Elvégezhetik a rózsafüzért, olvashatnak a Szentírásból, beszélgethetnek egymással a Mária-tiszteletről, személyes tapasztalataikról és lelki élményeikről, esetleges múltbeli Mária-kegyhelyeket felkereső zarándoklataikról…”

A kezdeményezésről bővebben ITT olvashatnak. 

Forrás és fotó: Pozsonyikatolikusok.sk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria