A Fehér Ház elítélte az asszír keresztények elleni támadásokat

Kitekintő – 2015. február 27., péntek | 18:55

Az Egyesült Államok február 26-án határozottan elítélte az Iszlám Állam terrorszervezet támadását az északkelet-szíriai asszír keresztény falvak ellen, házaik és templomaik felperzselését, keresztények ezreinek elűzését, köztük nők, gyerekek és idősek elrablását – tájékoztat az MTI.


Ezt a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsának szóvivője, Bernadette Meehan szögezte le szerda este kiadott közleményében, amelyben arra reagált, hogy az Iszlám Állam a jelentések szerint mintegy másfél száz keresztényt rabolt el.

„Ez csak a legutóbbi az Iszlám Állam által a régióban élő ártatlan emberek ellen elkövetett atrocitások sorában” – hangsúlyozta a kommüniké.

Meehan rámutatott, hogy a terrorszervezet a kisebbségi és a vallási csoportok elleni támadások mellett az elmúlt napokban Tikrit közelében iraki szunnita törzsek több mint száz tagját fogta el, és iraki kurd foglyokat zárt ketrecbe, újból bizonyítva kegyetlenségét, semmibe véve az emberi méltóságot.

A fehér házi közlemény szerint a nemzetközi közösség egységes és rendíthetetlen abban az eltökéltségében, hogy véget vessen az Iszlám Állam elvetemültségének, és a terrorszervezet végeredményben alul fog maradni a vele szemben állók kollektív erejével, határozottságával és egységével szemben. A dokumentum hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok továbbra is vezetni fogja a harcot, amelynek célja az Iszlám Állam legyengítése és legyőzése.

Fotó: BBC.co.uk

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria