A fehérgyarmati Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ karácsonyi ünnepsége

Hazai – 2015. december 21., hétfő | 15:01

December 16-án ötödik alkalommal rendezték meg a szatmári Fehérgyarmaton a Szent Lukács Görögkatolikus Szociális Szolgáltató Központ és a Szent Anna Idősek Otthona karácsonyi ünnepségét, melyen idén is közel négyszáz fő vett részt.

Az ünnepség elején Kiss Andor esperes hálaadó imádságra buzdította a jelenlévőket, majd Bakó Józsefné, a szolgálat 94 éves ellátottja Tánczos Katalin Az én Miatyánkom című versét adta elő.

Ungvári Sándor, a szeretetszolgálat igazgatója értékelte az év eseményeit. Beszédében kiemelte, hogy az elmúlt öt esztendőben a szeretetszolgálat által fenntartott intézményekben sok változás történt, és Ferenc pápa szavaira hívta fel a figyelmet: „…a keresztények tegyék azt, amit Krisztus akar, mérlegeljék az időket, és változzanak együtt a korral, szilárdan gyökerezve az evangélium igazságában. Hiszen a keresztények bölcsessége éppen abban rejlik, hogy felismerjük ezeket a változásokat, a változó korokat és felismerjük az idők jeleit. Mi az Úr üzenete, amit az idők jeleivel akar küldeni nekünk?”

Pappné Nagy Tünde intézményvezető köszöntésében az advent szépségére, a várakozás időszakára, a szeretet és a megbocsátás fontosságára hívta fel a figyelmet.

A rendezvényen közreműködtek a rozsályi és gacsályi református gyülekezet kórusa és a Hajnalpelika Kisszínpad Kulturális Egyesület is.

Forrás és fotó: Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria