A fiatal lányokat segítő társulat tagjaival találkozott Ferenc pápa

Ferenc pápa – 2015. április 18., szombat | 19:12

Ferenc pápa április 18-án, szombaton fogadta a Fiatal Lányokat Segítő Nemzetközi Katolikus Társulat tagjainak hatvanfős csoportját az Apostoli Palota Kelemen-termében – adja hírül a Vatikáni Rádió.

A társulat tagjaihoz intézett beszédében a pápa emlékeztetett a társulatot alapító XIII. Leó pápára és a Péter-utód iránti hűségre.

A Szentatya kifejezte háláját a társulat nagylelkű szolgálatáért, melyet a bizonytalan élethelyzetben lévő és szenvedő fiatal lányok érdekében tesznek, akiknek száma a szegénység sokféle formája miatt egyre gyarapodik.

Szükség van újfajta kreativitásra, hogy a rászoruló lányoknak megfelelő anyagi és lelki segítséget nyújtsunk. Ugyanakkor figyelni kell arra is, milyen boldogság mások szolgálatában állni, Jézus példája nyomán. A migráció mai világjelensége közepette új válaszokat kell találni a kihívásokra, főként a befogadás és a meghallgatás révén, hogy így szolgáljuk az ember életét méltóságát – hangsúlyozta Ferenc pápa.

Majd arra kérte a társulat tagjait, hogy a szolgálatuk közben figyeljenek arra, mit kaphatnak azoktól a lányoktól, akiket segítenek, ugyanis Isten kezében ők is eszközzé válnak, és különleges módon taníthatnak testvériségre és szolidaritásra.

Legyetek Jézus tanítványai a vigasztalásban, a megvilágosításban, a szenvedés enyhítésében és az elkísérésben. Tegyétek mindezt az egyházhoz tartozás jegyében mint egy nagy család tagjai – buzdított a Szentatya.

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria