A fiatalok nevelése lesz a római egyházmegye éves ülésének fő témája

Ferenc pápa – 2017. június 15., csütörtök | 11:25

Június 19-én Ferenc pápa nyitja meg a Lateráni Keresztelő Szent János-bazilikában a római egyházmegye éves ülését. A pápa bevezető beszéde után bemutatják a hat műhely témáját, amelyeket az egyházmegye 36 prefektúráján tartanak másnap, június 20-án.

Az első napon beszédet mond Agostino Vallini bíboros, akinek kilenc nappal később véget ér helynöki mandátuma. Jelen lesz a tanácskozáson utóda, Angelo De Donatis érsek, akit a pápa május 26-án nevezett ki a római egyházmegye új általános helynökévé. Mellette a vikárius helyettese, a római segédpüspökök, papok, szerzetesek és szerzetesnők, valamint több száz világi hívő vesz részt az egyházmegyei ülésen.

„Ne hagyjuk magukra őket! Kísérjük el a szülőket serdülő gyermekeik nevelésében!” –  ennek a felszólításnak a jegyében hat különböző műhelyfoglalkozáson fejtik ki részletesen a következő témákat: „Az otthon és a családi élet”; „Az iskola és a tanulás”; „Kölcsönhatásban lenni a közösségi oldalak magányával”; „Kapcsolat a nemzedékek között”; „Az élet törékenysége: szegénység, szenvedés, halál”; „Túllépni a családok elszigeteltségén”. A résztvevők segédanyagokat kapnak az Amoris laetitia kezdetű apostoli buzdítás részleteivel, illetve egy kérdéssort, amely a hétköznapi élet konkrétumaihoz és a lelkipásztori valósághoz kötődik, hogy segítsék a javaslatok kidolgozását.

A tanácskozáson kidolgozzák a következő lelkipásztori év irányvonalát, amelyet szeptember 18-án, szintén a lateráni bazilikában mutat majd be Angelo De Donatis érsek.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria