Firenzei kórházból a Vatikánba

Ferenc pápa – 2016. szeptember 14., szerda | 19:06

Ferenc pápa egyszerű szabadtéri szertartás keretében szeptember 10-én kiszolgáltatta a bérmálás szentségét a 16 éves rákbeteg Giuseppe Chiolónak, akit mentőautó szállított a firenzei kórházból a Vatikánba.


Giuseppe Chiolo, akit a firenzei Meyer Gyermekkórház onkológiai osztályán ápolnak, levélben kérte Ferenc pápát, hogy találkozhasson vele.

A tizenéves fiú kívánsága teljesült szeptember 10-én, sőt, nem csupán találkozhatott a pápával, hanem a bérmálás szentségét is kiszolgáltatta számára a Szentatya, akit 30 ezer ember várt a Szent Péter téri audiencián.

A fiatalember szülei, Carmelo és Maria Giuseppina, valamint testvére, Dafne is jelen volt az ünnepélyes alkalmon, és ott volt a firenzei Meyer Gyermekkórház lelkésze is.

Az audiencián Ferenc pápa hangsúlyozta, „az élet próbára tesz minket, s időnként szenvedünk is miatta. Az ilyen időszakokban a megfeszített Jézusra kell szegeznünk tekintetünket, aki értünk és velünk együtt szenved, s így egyértelműen arról tanúskodik, hogy Isten nem hagy magunkra minket!” „Isten szeretete végtelen – folytatta a pápa. – Egész életünk, jóllehet a bűn törékenységét hordozza, a bennünket szerető Isten szeme előtt zajlik.”

Forrás és fotó: America Magazine

Magyar Kurír
(vn)

Kapcsolódó fotógaléria