A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak szervezett lelkigyakorlatot Hajdúböszörményben

Hazai – 2019. március 13., szerda | 10:07

A Görögkatolikus Metropólia kántoroknak adott lehetőséget lelki feltöltődésre Hajdúböszörményben, a Mamre ifjúsági szállóban március 8. és 10. között. A lelkigyakorlatot Kocsis Fülöp érsek-metropolita és Királyné Kocsis Magdolna zenetanár, kántor vezették.

Az alkalom az Előszenteltek Liturgiájával kezdődött, amelyet vacsora és rövid bemutatkozás követett. Ezek után  a résztvevők egyből belevetették magukat a következő napi utrenye gyakorlásába, hogy azt minél szebben és igényesebben imádkozzák.

Szombaton a reggeli szertartás után Kocsis Fülöp tartott elmélkedést. Mivel a nap nagy részében a szent három nap énekeit gyakorolták a résztvevők, az előadás is e téma köré épült. A kántorok átelmélkedhették a kínszenvedés és feltámadás szent titkát mint az isteni szeretet művét.

Este nagy alkonyati istentiszteletet végeztek, amelyben egy görög nyelvű tétel is elhangzott. Az este hátralevő részében a vasárnapra gyakoroltak a kántorok.

A lelkigyakorlat zárásaként a résztvevők utrenyét imádkoztak és az egyházközséggel együtt ünnepelték nagyböjt első vasárnapját.

Forrás: Hajdúdorogi Főegyházmegye

Fotó: Zolcsák Istvánné, Debreceniné Erdős Ibolya

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria