A három legjobb magyar egyetem közé került a Pázmány

Hazai – 2016. november 26., szombat | 18:01

Tizenkettedik alkalommal jelenik meg a Heti Válasz felsőoktatási rangsora, mely az Oktatási Hivatal együttműködésével készült, a hivatal kezelésében lévő felsőoktatási statisztikai adatbázisból származó adatok felhasználásával.

A három legjobb magyar egyetem idén a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Corvinus és az ELTE lett.

A Pázmány három képzési terület – informatika, jog és műszaki – rangsorában került első helyre, az ELTE és a Budapesti Corvinus Egyetem pedig két-két rangsorban áll az élen (a Corvinus a gazdaságtudományokban és a társadalomtudományban, az ELTE a bölcsészettudományban és a pedagógusképzésben a legjobb). Az utóbbi két intézmény hagyományosan az élen jár, a Pázmány előre törése azonban friss fejlemény, bár az előzményei már az előző években is látszottak.

A Heti Válasz az előző rangsorokhoz képest egy jelentős újítást is bevezetett: már nemcsak a felvett hallgatók, hanem az oktatók kiválósága szerint is rangsoroltuk az intézményeket, vagyis figyelembe vettük, hol oktatnak a legjobban képzett tanárok, és egy oktatóra hány hallgató jut, vagyis mennyire személyes a képzés.

Forrás: Válasz.hu

Fotó: PPKE

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria