A Házas Hétvége lelki mozgalom papjai tartottak találkozót

Hazai – 2015. október 21., szerda | 16:50

A Házas Hétvége lelkiségi mozgalom október 20-án Papi Tanácsra hívta a közösségben tevékenykedő atyákat a sashalmi plébánia Meszlényi Zoltán Közösségi Házába – tájékoztatott Varga János, a bécsi Pázmáneum rektora, a mozgalom nemzeti felelőse.

A találkozón a Kárpát-medence közösségeiből negyvenhárom atya vett részt, akik meghallgatták Bíró László tábori püspök buzdító beszédét a funkcionális és ontológikus papi képről, az ebből fakadó közösségszolgálatról.

A tábori püspök hangsúlyozta a találkozás fontosságát Krisztussal és ebből fakadóan a személyes találkozások jelentőségét, mind a házaspárok, mind a papok számára.

A személyesség megvalósul a mozgalmakban, és különösen a Házas Hétvégében összekapcsolja a két szentséget, így azok egymást erősítik. A szeretetben szolgáló papságnak mindenekfelett kötődnie kell az Üdvözítőhöz és az ő kegyelmét közvetítő szentségekhez, amelyek által a hívek az üdvösségre juthatnak – mondta Bíró László.

A délelőtt folyamán még előadás hangzott el a személyes és a közösségi karizmák kapcsolatáról is, illetve a hallottakat kiscsoportos beszélgetésben dolgozták fel a résztvevők.

A délutáni fórumon az atyák személyes tapasztalataikat osztották meg egymással, illetve a nemzeti felelősökkel. A program szentmisével zárult a sashalmi Krisztus Király-plébániatemplomban, amelynek főcelebránsa szintén Bíró László püspök, az MKPK családreferense volt.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria