A házasság hete lezárása Szegeden

Hazai – 2016. február 16., kedd | 9:02

Február 14-én, vasárnap lezárult a házasság hete programsorozat. Szegeden református istentisztelet keretében adtak hálát az elmúlt hétért.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Az egyhetes rendezvénysorozat keretében előadásokkal, pároknak szóló programokkal hívták fel a figyelmet Szegeden az Isten és ember előtt köttetett legszentebb szövetség, a házasság fontosságára. Február 14-én, vasárnap a szegedi Honvéd téri református templomban került sor a házasság hetét lezáró istentiszteletre, melyet Kereskényi Sándor lelkész tartott.

„Kedveljük, ami megérinti a szívünket, de a lényegesnek tartott részekkel lemaradunk a teljesről” – fogalmazott beszédében a lelkész. Hozzátette: „Amikor a Bibliát olvassuk, sem ragadunk le azoknál, amiket gyermekkorunk óta ismerünk” – majd azt mondta, az élet egyetlen percéből sem zárható ki Isten összes tanítása, így tehát nem csak bizonyos, alkalomhoz illő részeket lehet kiragadni a Szentírásból.


„Tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű” – idézte a jézusi mondatot, melyet a házasság hetével állított párhuzamba. A lelkipásztor úgy fogalmazott, a házastársak maguk is szelíddé és alázatos szívűvé válnak, így találnak megnyugvást lelkükben azokkal, akik már elveszítették vagy még keresik párjukat, és akik Isten akaratából egyedül boldogulnak.


Jézus védi a házasságot – tette hozzá, hiszen nem alá- és fölérendelt módon képzeli el a házastársak viszonyát. A Megváltótól idézett szavakkal a vasárnap kezdődő nagyböjtre is emlékeztette a gyülekezeti tagokat. Kereskényi Sándor lelkipásztor végül úgy fogalmazott, az örömet kínáló Jézus senkit sem kötelez önsanyargatásra, sokkal inkább azt szeretné, ha a hívek maguk találnák meg a böjtölésnek azt a formáját, ami a húsvét örömére készíti fel őket, hiszen ez a „Jézus érkezésére felkészülés” időszaka.

Forrás: Szeged-Csanádi Egyházmegye

Fotó: SzegedMa.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria