A hitre nevelés kérdéseivel foglalkoztak katolikus iskolák intézményvezetői Mohácson

Hazai – 2015. augusztus 28., péntek | 12:51

A Pécsi Egyházmegye „A Pécsi és Székesfehérvári Egyházmegye köznevelési feladatainak minőségorientált fejlesztése” című közoktatási TÁMOP-pályázatának negyedik műhelyalkalmát augusztus 25–26-án rendezték Mohácson. Az egyházmegye tudósítása.

Az intézményvezetők és a püspöki biztosok részvételével megtartott kétnapos intenzív együtt gondolkodás döntően Udvardy György pécsi megyéspüspök előadásaira épült.

A hit és a hitre nevelés természete, valamint a katolikus iskola mint a hitre nevelés kiemelt helye témakörben tartott előadásokat a főpásztor. Udvardy György az egyház, valamint az oktatási intézményekben megvalósuló katekézis közötti kapcsolat főbb elemeit tekintette át, az istenkép, az egyházkép, az egyházmegyei pasztorális tevékenység és evangelizációs szolgálat különböző aspektusainak vizsgálatával.

A megyéspüspök a két nap során az egyház tanításának megfelelően felvázolt szempontokkal segítséget kívánt adni ahhoz, hogy a konkrét helyzetekben megvalósuló katekézis lehetőséget teremthessen az evangelizációra, Krisztus örömhírének átadására.

A párbeszéd jegyében az intézményvezetők saját tapasztalataikat is megosztották, s közösen tekintették át a már megkezdett feladatok következő lépéseit, valamint előzetes értékelést kaptak a nyáron elkészített intézményi felmérés első eredményeiről.

Fotó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria