A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága nagykáptalani ülést tartott

Hazai – 2020. július 6., hétfő | 16:54

Július 4-én a székesfehérvári Szent Imre-templomban bemutatott ünnepi szentmisével kezdte éves nagykáptalani ülését a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága. A misét Spányi Antal megyéspüspök, a lovagrend csillagkeresztes főtisztje celebrálta.

A főpásztor a homíliában arról is beszélt, hogy a különböző kegyelmek és karizmák mellett milyen különleges szolgálatot jelent a lovagrend tagjai számára a Szentföld keresztény közösségeinek és intézményeiknek a humanitárius támogatása. A már eddig ismert kihívások mellett az idén újabb feladatok jelentek meg, mivel a koronavírus-válság szintén elsősorban a szociálisan hátrányos helyzetű, alkalmi munkákból és a turizmusból élő keresztény családokat, illetve a Jeruzsálemi Latin Patriarkátus által fenntartott egyházi intézményeket sújtja.

Az évente megtartandó helytartósági nagykáptalanok alkalmával a résztvevők felmérik a rend magyarországi helyzetét, szervezeti működését, vallási és karitatív tevékenységét, valamint felkészülnek a vállalt szolgálat betöltésére.

Szöveg és fotó: Jungbert Béla/Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Magyarországi Helytartósága 

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria