A jordán király jókívánságait küldte a keresztény egyházaknak

Kitekintő – 2017. április 19., szerda | 11:44

„A jordániaiak egy egységes családot képviselnek, amely aktívan részt vesz az ország építésében.” A jordániai miniszterelnök, Hani Mulki ezekkel a szavakkal adta át Abdullah király húsvéti üdvözletét az ország keresztény vezetőinek, akikkel április 15-én, Ammanban találkozott.

A jordániai miniszterelnököt miniszterek és más hatóságok képviselői is elkísérték az alkalomra. „Abdullah király vezetésével Jordánia egy biztonságos és stabil ország a jordániaiak számára. Olyan mint egy család, amely közösen igyekszik elérni a kitűzött társadalmi és gazdasági fejlődési célokat, hogy jobbá tegye saját országát és megtartsa a sikereket.”

A miniszterelnök keserűségének adott hangot a kopt keresztények ellen Tantában és Alexandriában elkövetett virágvasárnapi robbantások miatt. A támadásokat szégyennek nevezte és a felelősök megbüntetését kérte.

Hasonlóan fogalmazott Faisal Al-Fayez, a jordániai szenátus elnöke is. A találkozó során Al-Fayez hangsúlyozta: Jordánia büszke a muzulmánok és keresztények közötti egységre. Az elnök megerősítette, hogy a kereszténység a jordán társadalom alapvető eleme. Ő is elítélte az egyiptomi templomok ellen elkövetett merényleteket és rámutatott, hogy a terrorizmusnak nincs vallása. Végül Jordánia szolidaritását fejezte ki a közel-keleti keresztények felé.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria