A jövő évi ifjúsági találkozót előkészítő önkéntesképzőt tartottak Szatmárnémetiben

Külhoni – 2017. november 16., csütörtök | 11:20

Szatmárnémetiben szervezik 2018. július 25. és 29. között az Országos Katolikus Ifjúsági Találkozót (OKIT). Az önkéntesek első csoportjának tartottak képzést november 11-én Szatmárnémetiben, a püspökség Szent István termében.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Szatmári Római Katolikus Egyházmegye ifjúsági irodája már hónapokkal ezelőtt megkezdte az előkészületeket a jövő évi találkozóra, több alkalommal megszólították az önkéntességet vállaló fiatalokat is.

November 11-én, szombaton tartották az első önkéntesképzőt, csapatépítés céljával: a szervezők meghívták Pop Simona olimpiai bajnok párbajtőrözőt, aki már korábban is tanúságot tett az ifjúsági iroda rendezvényén.

Most arra kérték, beszéljen tapasztalatairól, élményeiről a csapatban való létezés és működés vonatkozásában, hiszen olimpiai aranyérmét is csapatban szerezte. A fiatal sportoló szívesen osztotta meg gondolatait a csapatszellemről. Tanácsokat adott, hogy a fiatalok önkéntesként is csapatban képzelhessék el magukat: úgy, hogy látják egyéni szerepüket, létezésüket, de érzik a csapat tagjaként, a többiekkel együtt való lüktetésüket is.

Csapattársait ritkán választhatja meg az ember, többnyire kapja, ezért nyitottnak kell lenni arra, hogy bárkivel együtt tudjon dolgozni – hangsúlyozta Pop Simona.

A résztvevők hasznos információkat kaptak a katolikus ifjúsági találkozóról is. A nap végén együtt imádkoztak a jövő évi rendezvény sikeréért.

Forrás és fotó: Szatmári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria