Elérhetők a Kaposvári Egyházmegye zsinati dokumentumai

Hazai – 2018. december 12., szerda | 14:24

Varga László kaposvári megyéspüspök 2018. május 28-án a Kaposvári Egyházmegye alapításának 25 éves jubileuma alkalmából egyházmegyei zsinatot hirdetett. A zsinati dokumentumokat, amelyeket mind a papok, mind a hívek véleményezhetnek, december elején tették közzé az egyházmegye honlapján.

Varga László megyéspüspök közleményét az alábbiakban közreadjuk.

A Kaposvári Egyházmegye megalapításának 25. évfordulója alkalmából elérkezettnek láttuk az időt, hogy meghirdessük első egyházmegyei zsinatunkat, amelynek célja vonzóvá tenni Egyházunkat! Szent VI. Pál pápa szerint az Egyház az evangelizációért van, ez pedig csak azáltal valósulhat meg, ha sorsközösséget vállalunk azokkal, akikhez a küldetésünk szól.

Ezért lett a zsinat mottója és logója: „Közösségben, vonzásban, egységben”.

A zsinati bizottságok által előterjesztett témákban elkészültek a munkadokumentumok. Célunk, hogy papságunk olyan dialógust folytasson, együttműködve a világi hívekkel, melynek során mindenki szabadon és őszintén kifejtheti véleményét. Csak ekkor lesz remény arra, hogy nem elméleteket gyártunk, hanem az életet szolgáljuk, és megújul egyházmegyénk.

Ehhez kérjük a papság, illetve a hívek segítségét. A zsinati dokumentumokhoz várjuk a hozzászólásokat, véleményeket, javaslatokat a zsinat.kaposvar@gmail.com e-mail-címre.

Köszönöm mindenkinek, akik veszik a fáradságot, és bekapcsolódnak javaslataikkal, véleményük megosztásával a „zsinatolásba”!

A zsinati dokumentumok elérhetőek honlapunkon a ZSINAT fül alatt, illetve az alábbi linken: https://kaposvar.egyhazmegye.hu/kaposvari-egyhazmegyei-zsinat/.

Varga László megyéspüspök

Forrás: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria