A Katolikus Karitász nagyböjti élelmiszerosztása Budapesten és Pécsett

Hazai – 2015. március 31., kedd | 19:07

Országszerte 22 ezer rászoruló családnak készít húsvéti ajándékcsomagokat a Katolikus Karitász a templomi tartósélelmiszer-gyűjtés adományaiból. Budapesten kétszázötven, Pécsett százötven családnak adtak át csomagot március 31-én – tájékoztat a segélyszervezet és a Pécsi Egyházmegye.


KÉPGALÉRIÁVAL – klikk a képre!

Az idei nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés során rekordmennyiségű adomány gyűlt össze a templomokban. A több mint 180 tonna élelmiszerből a karitászcsoportok készítettek húsvéti ajándékcsomagokat több mint 22 ezer rászoruló család számára. A csomagokat még az ünnep előtt kiosztják a segélyszervezet önkéntesei.

A gyűjtés után az adományokat a plébániák karitászönkéntesei válogatták szét, és ők állítottak össze csomagokat a plébánia területén élő rászorulóknak. A megmaradó adományokból az egyházmegyei központok további csomagokat állítottak össze hajléktalanoknak és nélkülöző családoknak.


Az átlagosan 8 kilogrammos csomagok tartalma: liszt, olaj, rizs, cukor, tészta, készételkonzervek, tea és édesség.


A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász 230 adag ételt osztott a rászorulóknak a Pécs-Gyárvárosi Plébánia udvarán március 31-én. A meleg étel mellett 150 tartósélelmiszer-csomagot is szétosztottak.

Fotó: MTI, Katolikus Karitász, Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria