A Katolikus Karitász továbbra is jelen van a dobovai táborban – KÉPRIPORT

Hazai – 2015. október 30., péntek | 17:10

A Katolikus Karitász munkatársai, orvosai, önkéntesei folytatják a menekültek érdekében végzett szolgálatukat a horvát–szlovén határon.


KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

Orvosi bázisukon az elmúlt héten több mint 650 esetben volt szükség konkrét orvosi segítségre, emellett több száz megfázásos beteget láttak el az önkéntesek vitaminnal, láz- és fájdalomcsillapítóval.

Az orvosi esetek főként légúti megbetegedések, keringési és vérnyomásproblémák, cukorbetegség és végtagsérülések voltak. Többen lettek rosszul a kimerültség és a számukra előírt gyógyszerek szedésének hiánya miatt. Néhány alkalommal mentőt kellett hívni súlyosabb esetekhez.


Az ellátottak között sok kisgyermek is van. A legkisebbek számára az önkéntesek folyamatosan készítik a tápszert, bébiételt, és több száz kisgyermeket láttak el ruhával, élelemmel, apró játékokkal.

Napközben átlagosan tizenöt önkéntes segíti a munkát, éjszaka egy ügyeletes orvos és 4-5 fős segítő személyzet biztosítja a folyamatos ellátást.


Naponta 3-5 ezer ember halad át a táboron, jelenleg 7-800 ember tartózkodik ott. Folyamatosan szállítják tovább a menekülteket.

A szlovén rendőrök határozott, de békés fellépésének köszönhetően nyugalom van a táborban, és szervezetten folyik a menekültek ellátása és szállítása.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria