A Katolikus Karitászon keresztül adományoztak fogorvosi széket az ungvári kórháznak

Külhoni – 2017. augusztus 18., péntek | 10:00

Egy adományozónak köszönhetően fogorvosi széket, hozzá tartozó műszereket és gőzsterilizálót kapott az ungvári kórház az elmúlt napokban.

A Katolikus Karitász számos felajánlást kap olyan nagylelkű adományozóktól, akik akár anyagi támogatásukkal, akár nagy értékű használati tárgyaikkal, műszereikkel, orvosi berendezésekkel szeretnék segíteni a rászorulókat.

Ez történt most is, amikor egy jószándékú adományozónak köszönhetően egy komplett fogorvosi széket, a hozzá tartozó műszereket és egy fertőtlenítő berendezést kapott a Magyar Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezete.

A teljes berendezést Kárpátaljára ajánlotta fel az adományozó, ezért Écsy Gábor, a Karitász országos igazgatója átadta a jól működő berendezést Debreczeni Katalinnak, az ungvári megyei tüdőgondozó humanitárius segélyek fogadásáért felelős orvosának.

Az olajmentes, elektromos mechanikájú szék, egy fotopolimerizációs lámpa, valamint a gőzsterilizátor az ottani fogászati részleg munkáját segíti a továbbiakban. A több mint egymillió forint értékű adomány átadásakor jelen volt Vaszil Szkrip, az intézmény igazgató főorvosa is.

Forrás és fotó: Katolikus Karitász

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria