A Képmás zenekar Nyíregyházán mutatta be új albumát

Kultúra – 2015. december 17., csütörtök | 13:18

A keresztény értékrendet képviselő együttes „Ilyen ez” című új lemezének bemutatója után sajtótájékoztatót tartott december 9-én Nyíregyházán, a Bencs-villában.

KÉPGALÉRIA – klikk a képre!

A Képmás zenekar az elmúlt évben indította útjára az „Ilyen ez” című produkcióját, a csapat hamarosan megjelenő nagylemezéhez kapcsolódó összeállítást.

A bemutatkozó zenekar a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye emblematikus együttese. Bosák Nándor, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye első püspöke a közelmúltban Pro Communitate Christiana díjban részesítette a tíz éves együttest az egyházmegye gyermek és ifjúságpasztoráció területén végzett zenei szolgálatáért.

A nyíregyházi zenekar, amelynek nagy rajongótábora van, első ízben mutatkozott be a Bencs-villában. Bolega László, az együttes vezetője elmondta, zenéjükkel a keresztény értékeket képviselik és szólaltatják meg. Szentségimádások, imaórák, szentmisék rendszeres zenei szolgálattevői. Ő maga és a zenekar másik tagja, Kardos György hitoktatóként is szolgálnak az egyházmegyében, Halhóber Gábor pedig mentőápolóként dolgozik. Az elmút tíz év alatt kiforrott sajátos, igényes stílusuk. A Képmás tagjaihoz rendszeresen csatlakozik Horváth Sándor gitárművész is, aki minden hónap harmadik vasárnapján a nyíregyházi társszékesegyház diákmiséjén szolgál az együttessel, de segíti munkájukat Kostyál András rockzenész, a zenekar zenei rendezője, valamint Tamaskovics Róbert dalszövegíró is.


A zenekar életében meghatározók Presser Gábor és Sztevanovity Zorán dalai, amelyek közül sokat saját stílusuk szerint formálva adnak elő.

Gyakran hallhatunk fellépéseiken vendégzenészeket is, így együtt zenéltek már többek között Olajos Gábor gitárművésszel és Soltész Éva hegedűművésszel is.

A Képmás zenekar új lemeze online felületen, webáruházakban lesz elérhető.

Az együttes tagjai: Bolega László dalszerző, az együttes ügyvezetője; Halhóber Gábor zenekarvezető; Kardos György produkciós vezető; Kostyál András zenei rendező, zeneszerző; Tamaskovics Róbert dalszövegíró.

Forrás és fotó: Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria