A keresztelés családi megünneplését segítő füzet jelent meg

Kultúra – 2015. november 9., hétfő | 10:45

A Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című füzetsorozatának legújabb darabja a keresztelő családi megünnepléséhez szolgál tanácsokkal, ötletekkel.

 

„Minden családban nagy esemény, ha egy gyermek megfogant, megszületett. Különösen korunkban, amikor a magyar házasságoknak közel 20%-a meddő. Sokan nagyon felületesen gondolkodnak az életről, azt gondolják, hogy az ember az élet forrása, és kénye-kedve szerint bánhat vele, az ember szabadsága, hogy engedi-e megszületni, vagy nem. Pedig az élet forrása nem az ember, hanem Isten; az élet Isten ajándéka az emberen keresztül” – Bíró László, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia családreferens püspöke ezekkel a gondolatokkal köszönti az olvasót a Családi ünnepeink című tizenhárom részes füzetsorozat Keresztelő című kiadványában.

A sorozatnak már tíz része jelent meg, ezek témája pünkösd, advent, karácsony, nagyböjt, anyák napja, Szent István király napja, mindenszentek és halottak napja, újév, húsvét és a házasság megünneplése. A sorozat célja, hogy segítse a családokat igazi családegyházzá válni. A most megjelent Keresztelő című füzet lelki gondolatokkal, népszokások és néphagyományok felelevenítésével, egy családdal készített interjúval, versekkel, kreatív ötletekkel segíti az ünneplést.

A Harmat Kiadó gondozásában megjelent füzet kapható az Új Ember Kiadó könyvesboltjában (Budapest, V. kerület, Ferenciek tere 7–8. – Kárpátia-udvar), valamint megrendelhető a www.12kosar.hu weboldalon, ahol a sorozat többi, már megjelent darabja is elérhető.


Forrás: Magyar Katolikus Családegyesület

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria