A kolumbiai egyház gyűjtést indított a pápalátogatás támogatására

Kitekintő – 2017. augusztus 17., csütörtök | 10:57

A kolumbiai püspöki konferencia kezdeményezésére augusztus 13-án, vasárnap gyűjtést rendeztek az ország templomaiban, hogy a hívek is hozzájárulhassanak a pápa apostoli útjának megvalósulásához.

Alig egy hónap múlva, szeptember 6-án Ferenc pápa Kolumbiába látogat. A kolumbiai püspökök körlevele a helyi egyház felelősségére utal, mellyel segíteni szeretné a látogatás spirituális és lelkipásztori jellegét. Konkrét feladatként jelölik meg céljaikat: hozzájárulás a Szentatya és kíséretének méltó fogadásához és vendéglátásához, amihez kapcsolódik a hívek lelki felkészítése a pápalátogatásra az ország egész területén. Támogatják ezen túl a liturgikus programokat és egyéb eseményeket, valamint a hívek tájékoztatását. A körlevél hangsúlyozza, hogy a pápalátogatás előkészítő bizottságának és szerveinek tagjai döntő mértékben önkéntes felajánlásként végzik a munkájukat.

Ferenc pápa személyében harmadszor látogat el római pápa a latin-amerikai országba. Először VI. Pál pápa tett látogatást Kolumbiában 1968-ban, majd II. János Pál pápa 1986-ban. Az argentin pápa mostani útjának a mottója: „Demos el primer paso!”, azaz: „Tegyük meg az első lépést!” A cím világos utalás Kolumbia nemzeti megbékélésére. A kormány és a gerillák FARC szervezete közt tavaly aláírt történelmi megegyezés jegyében az ország a további kiengesztelődés felé halad, aminek Ferenc pápa döntő nyomatékot szeretne adni.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria