A közös alkotás közösséget teremt – Iskolai integrációt segítő program Szatmárnémetiben

Külhoni – 2018. november 19., hétfő | 15:06

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet szeptemberben új projektet indított „Integráció zene és művészet által” címmel. A decemberig tartó program célja, hogy segítse a szervezet szatmárnémeti Barátság Háza Nyitott Szociális Központját látogató hátrányos helyzetű gyermekek iskolai integrációját.

A szatmárnémeti Rotary Club anyagi támogatásával megvalósuló projektben a karitász partnere a szatmárnémeti Ion Creangă Általános Iskola. A Belluska Éva tanító által vezetett második osztályba például öt olyan gyermek is jár, aki tanítás után rendszeresen látogatja a Barátság Házát. A pedagógus több mint három évtizedes pályafutása alatt sokszor foglakozott hátrányos helyzetű gyermekekkel.

A Barátság Házával szoros és jó az együttműködés. Belluska Éva szerint az odajáró gyerekeken meglátszik, hogy foglalkoznak velük. „A gyerekek már az iskolai előkészítő osztályban mindig elújságolták, mit csináltak előző nap a Barátság Házában. Látszik, hogy figyelnek rájuk, foglalkoznak velük” – mondta el a pedagógus.

A pályázat keretében megvalósuló program során a közös foglakozásokat a tanítóval együttműködve Kotan Lucia és Vizireanu Georgeta, a Barátság Háza pedagógusai koordinálták. A programba bevonják a hátrányos helyzetű diákok osztálytársait is. A gyerekek újrahasznosítható anyagokból készítettek játékokat és ügyességi feladatokat oldottak meg. A közös alkotás és játék közösségteremtő, építő ereje most is megmutatkozott.

Forrás: Romkat.ro

Fotó: Palincas Erika

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria