A londoni bírók döntése szerint a kis Charlie-t átszállítják egy hospice-ba – FRISSÍTVE

Kitekintő – 2017. július 28., péntek | 17:23

„A kis Charlie nem a kórházban és nem is otthon hal majd meg.” A londoni bírók július 26-án úgy döntöttek, hogy mielőtt lekapcsolnák a lélegeztetőgépet, amely életben tartja a kisbabát, átszállítják egy végső stádiumban lévő betegeket ápoló központba.

Az orvosok gyógyíthatatlannak nyilvánították a kis Charlie-t, ezt a londoni bírók jóváhagyták. Ez akadályozta meg azt, hogy a kisbabát kísérleti fázisban levő gyógymódoknak vessék alá az Egyesült Államokban vagy a vatikáni Bambino Gesù gyermekkórházban. A gyógyíthatatlanság kimondása után a bíróság döntése értelmében a kis Charlie Gard utolsó napjait egy hospice-ban tölti majd. Nem otthon, ahogy a szülők szerették volna, és nem a kórházban, ahogy az orvosok akarták.

„Túl késő” – mondták korábban a szülők, amikor várták, hogy szabad utat kapjanak az elutazáshoz, amely nem következett be. Mostanra elfogyott a remény a kisbaba megmentésére. Napok vannak már csak addig, amíg lekapcsolják a lélegeztetőgépet, amely életben tartja, és ezzel lezárul rövid élete.

Adriano Pessina bioetikus megjegyezte, hogy itt az ideje lekapcsolni a reflektorfényeket is erről az esetről, és megadni a teljes diszkréciót a szülők és az orvosi személyzet számára, akik gondoskodnak a kisbabáról.

A család július 28-án késő délután bejelentette: a kis Charlie elhunyt.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: News.va

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria