A máltai államfőt fogadta a pápa

Ferenc pápa – 2019. március 22., péntek | 10:31

Ferenc pápa március 21-én fogadta Marie Louise Coleiro Preca asszonyt, Málta elnökét. A politikus ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Antoine Camilleri prelátussal, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárhelyettesével.

A szívélyes légkörben lezajlott megbeszélés során a felek utaltak az építő jellegű kapcsolatokra, amelyek összekötik a Szentszéket és a Máltai Köztársaságot. Szóltak az Egyház és az állam közötti együttműködésről a lakosság és a fiatalok emberi, társadalmi, kulturális és spirituális fejlődése érdekében arra az évszázadokra visszatekintő hozzájárulásra alapozva, amit a katolicizmus nyújt az országnak.

A beszélgetés során áttekintették a közös érdeklődésre számot tartó témákat, különös tekintettel az európai integráció kilátásaira, a Mediterráneum helyzetére, ezek között tárgyalva a migráció, a fejlődés érdekében való együttműködés és a vallásközi párbeszéd kérdését – tájékoztat a máltai államfő vatikáni látogatásáról kiadott szentszéki közlemény.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican Media

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria