A máriapócsi fatemplom mását építették fel gyerekek több ezer PET-palackból

Hazai – 2018. április 12., csütörtök | 17:51

Szelektív hulladékgyűjtést rendeztek a Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában; több ezer PET-palackot gyűjtöttek a gyerekek, melyekből a pócsi fatemplom mását építették meg.

A máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola indult a Most Élsz Egyesület MÁSként szelektálhatsz pályázatán, melynek keretében előadásokon és foglalkozásokon vettek részt a diákok, majd azt a feladatot kapták, hogy PET-palackokkal kapcsolatos projekttervet dolgozzanak ki.

A pályázat kapcsán több ezer PET-palackot gyűjtöttek a gyerekek, majd Ács Enikő tanítónő ötlete alapján felépítették a máriapócsi fatemplom műanyag mását: a flakonokat a karbantartó munkatárs segítségével készített állványzatra rögzítették a gyerekek.

A program zárásaként osztályonként a legtöbbet gyűjtő 2-3 gyerek (összesen 27 diák) a Bárczi Gusztáv Óvoda, Általános Iskola és Készségfejlesztő Iskola diákjaival együtt március 23-án látogatást tett az esztergomi Környezetvédelmi és Vízügyi Múzeumba, majd megtekintették a várost és környékét.

Forrás és fotó: Nyíregyházi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria