A mi szerzetesünk: Jyothi Jampana szalvátor nővér

Megszentelt élet – 2015. március 5., csütörtök | 19:59

A megszentelt élet évében meghirdettük „Az én szerzetesem” kampányunkat. Azt kérjük olvasóinktól, osszák meg velünk, ki a kedvenc szerzetesük – vagy más megszentelt életet élő ismerősük –, mit jelent ő számukra. Jyothi Jampana nővért a szegedi egyetemi lelkészség közösségei ajánlják figyelmünkbe.

Jyothi Jampana szalvátor nővér 2006 őszén érkezett Magyarországra. Indiában született, tanulmányait szülőhazájában végezte, és az indiai közösségben látott el (többek között) nevelői feladatot. Ő lett a rend első indiai misszionáriusa Európában.

Jyothi nővér a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség pasztorális munkatársa. Megkérdeztük az egyetemi lelkészség közösségeit, milyennek látják Jyothi nővért:

„Mindig nagyon pozitívan áll a dolgokhoz, és ezáltal a körülötte lévő embereket is hatékonyan serkenti arra, hogy a legjobbat hozzák ki magukból. Különös, hogy ilyen picike emberbe hogyan fér ennyi vidámság, figyelem és szeretet.”

„Jyothi nővér arcán egyszerűen sugárzik az Isten mosolya. Bármikor találkozom Vele, olyan szeretetet ad, ami igazán éltető és motiváló. Olyan, mint egy édesanya, aki törődik a gyermekeivel, és megmutatja nekik, hogy milyen a szerető Isten. Csendesen vezeti lépteinket, ha kell, szól, megölel, figyelmeztet, félt, tanúságot tesz, örül az örömnek, vigasztal a szomorúságban, tanácsot ad, és mindezt szelíd szeretete által teszi. Emellett két kezével csodákat tud tenni ott, ahol éppen van, főz, mos, takarít… Így szolgál ő közöttünk a közösségünkben, igazán példát adva ezzel mindannyiunk számára, akik vágyunk az életünk forrására.”

„Számomra ő egy olyan személy, akit ha meglátok, mosolyra derül az arcom. Szeretete, életvidámsága, segítőkészsége határtalan. Számos teendője mellett mindig szán időt ránk, hogyha szükségünk van néhány biztató szóra, vagy ha egyszerűen nincs, aki meghallgasson minket. Köszönöm neki azt a sok jót, kedvességet, szeretetet, törődést, amit tőle kaptam!”

„Jyothi nővér példakép számomra. Példakép abban, hogy az Istennek szentelt életet hogyan lehet a lehető legszimpatikusabb, legkedvesebb módon megélni. Példakép abban, hogy miként lehet alázatosan, szerényen, mégis derűsen, mindig a másikra figyelve szolgálni. Példakép az önzetlenségben és azáltal, hogy minden helyzetben – még akkor is, ha fáradt az egész napi munkától vagy beteg – tud adni szeretetet, törődést, mosolyt és biztató szavakat. Csodálom szorgalmát, munkabíró képességét és bölcs gondolatait. Nagyon finom érzékkel közelít mindenkihez, legyen az fiatal vagy idős ember. Különösen szeretem humorérzékét, amivel sokakat képes felvidítani és megnevettetni.”

„Ő egy lelkes ember, aki mindenhol ott van, ahol segíteni kell, lehet rá számítani mindig, akár lelki támasz kell, akár más. Egy szeretetre méltó ember, akit nagyon szeretek.”

„Ő az, aki derűsségével és lelkesedésével külön színt varázsol az eseményekbe, és gondolataival mélyíti a beszélgetések tartalmát!”


Serfőző Levente egyetemi lelkész és a Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség közösségei

Kapcsolódó fotógaléria