A nagyváradi egyházmegye családjai zarándokoltak Pannonhalmára

Külhoni – 2014. szeptember 2., kedd | 14:35

Tizenhárom család vett részt augusztus 28-31. között a zarándoklaton Kovács F. Zsolt irodaigazgató és Micaci Cristian pasztorálasszisztens kíséretében – adja hírül a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye honlapja.

A Pannonhalmi Bencés Főapátság volt fő úti célja a zarándoklatnak, amelyet a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség Pasztorális Irodája szervezett azon családok számára, akik helyi plébániai közösségeikben aktív szerepet vállalnak a családpasztoráció területén.

A kétnapos pannonhalmi tartózkodás (augusztus 28–29.) egyben tanulmányi jellegű is volt, hiszen Konrád Katalin, a Partiumi Háló Egyesület vezetője és munkatársa, Dulău Diana a csapatépítés fortélyait ismertette meg a résztvevőkkel játékos bemutató formájában. A zarándokok betekintést nyertek a szerzetesi életformába: részt vettek a hajnali laudesen (a zsolozsma reggeli dicsérő imaórája – A szerk.), valamint a vesperással egybekötött konventmisén. Böcskei László megyéspüspök is elkísérte a zarándokcsoportot, és rövid ideig ő is részt vett a pannonhalmi programokon.

Rábai László, a főapátság ügyintézője végigvezette a csoportot az apátságon és a majorságban, valamint az apátsági pincészet zegzugaiban. A templomot, a könyvtárat, a monostor kerengőjét és a gyógynövényültetvényt szerzetesi vezetéssel tekintették meg a nagyváradiak.

A szombati nap, augusztus 30. a kikapcsolódásra adott lehetőséget: a családok Balatonföldváron strandoltak és kulturális programokon vettek részt.

Vasárnap újból a lelki tartalom került előtérbe: a zarándokok a máriabesnyői kegytemplomban imádkoztak a kegyszobor előtt, majd szentmisén vettek részt, amit Kovács Zsolt atya mutatott be családias légkörben.

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria