A negyedik gyertya is ég a székesfehérvári adventi udvar koszorúján – VIDEÓVAL

Hazai – 2014. december 21., vasárnap | 11:27

Bezárult az adventi udvar a Székesfehérvári Püspökségen, amely nemcsak szép díszítettségével teremtett adventi hangulatot, hanem imádságos, lelki programjaival, jótékonysági lehetőségekkel is ráirányította figyelmet karácsony ünnepére – tájékoztat a Székesfehérvári Egyházmegye.

 

A negyedik gyertyagyújtási ünnepségen a móri Szent Erzsébet Általános Iskola diákjai modern feldolgozású karácsonyi énekeket adtak elő, de nem maradt el a hagyományos betlehemes játék sem.

A műsort követően az udvar fő szervezője, Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató olvasta fel Lukács evangéliumából az angyali üdvözletet.

Az utolsó adventi gyertyagyújtáson Spányi Antal megyéspüspök visszatekintett az adventi hetek evangéliumi üzeneteire: a prófétákra, Keresztelő Szent János és Mária alakjára. „Az ő példájuk nyomán tekintsük bizalommal karácsony történetére, gondoljuk át mit jelent számunkra a Gyermek születése, hogy ne csak ezen az ünnepen találkozunk Jézussal, hanem egész életünkben – mondta a főpásztor. „Ragaszkodjunk az Egyház kétezer éves tanításához, hogy megszületett a Messiás, a Béke Fejedelme” – buzdított.

Hozzátette: hosszú készületünknek akkor lesz eredménye, ha a remény, a szeretet és a béke erősödött bennünk. Karácsonykor csak akkor lesz öröm a szívünkben, ha az ünnep közelebb visz Jézushoz. Fontos, hogy családunk velünk együtt örüljön a Megváltásnak, mindannak amit Jézus hozott el számunkra. A bizalom gyertyája arra szólít minket, hogy figyeljünk egymásra, türelemmel és mosollyal viseljük a nehézségeket, mondjuk köszönetet Istennek a Gyermek Jézusért, aki eljött családjaink és az egész emberiség békéjéért. 

Spányi Antal püspök az ünnepség végén meggyújtotta az utolsó, a Megváltó közelgő születését jelző gyertyát a püspökség adventi koszorúján, és azt kívánta, hogy karácsony szent ünnepén minden ember szívét őszinte öröm járja át.

A szervezők abban bíznak, hogy akik advent idején betértek a püspökség gyönyörű kertjébe és részt vettek a rendezvényeken, lelki élményekben gazdagon tértek haza, az adventi udvar idén segítette a felkészülést a Megváltó születésére.

Videó: Somogyi Tamás és BPK

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria